San Salvatore Pian Di Stio IGP Paestum Fiano Bio 2022

  • Koop 12 voor €34,80 per stuk en bespaar 8,3%

Bleek strogeel met groenachtige nuances. Door het glas te wervelen zie je de consistentie en volheid van deze wijn. In de neus delicate bloemige aroma's van meidoorn en wit fruit zoals perzik, witte vijg en groene appel met hints van citrusfruit. Duidelijke hints van jodiumtonen die ons terugbrengen naar de indrukwekkende mineraliteit van deze wijn. Verfrissend, pittig, responsief, weelderig mondgevoel. Elegant en met een sterke persoonlijkheid, met een diepe en aanhoudende slok. Fantastische mineraliteit, typerend voor de wijn die wordt geproduceerd van dit perceel wijngaard in Stio. Het minerale karakter is een duidelijke uitdrukking van de complexiteit van het skelet van de bodem. Dat geeft wijnen beslist complex en verfijnd. Dankzij zijn structuur heeft hij een goed verouderingspotentieel, met interessante aromatische evoluties.

Pian di Stio is een biologische Fiano die afkomstig is van kleine geselecteerde percelen van de Stio-wijngaard op 650 meter boven zeeniveau. Op plaatsen waar de met sneeuw bedekte bergen de lucht raken en de tijd vertraagt. Het koele klimaat, het sterke temperatuurbereik en de kalkhoudende kleibodems maken de productie van uitstekende druiven mogelijk. Aan het einde van de handmatige oogst in kleine dozen ondergaan de geselecteerde trossen een proces van cryo-maceratie gedurende 6 uur. Voor het bottelen rust de wijn zes maanden op zijn fijne droesem in stalen tanks.

Druif: Fiano 100%

Aanbevolen combinaties
Dankzij de volheid en de hints van hazelnoot, past het goed bij rijke visgerechten, gegrild of zeevruchten. Ook uitstekend bij verse kazen, pastagerechten met verse sauzen en fluweelzachte soepen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen