Sylvain Loichet Meursault 2020

Levertijd: +/- 5 werkdagen (beperkte voorraad)
  • Koop 12 voor €72,40 per stuk en bespaar 8,3%
Deze boterbloem gekleurde Meursault 'Clos du Cromin' is in de geur erg luchtig, fris en onthult dan bloemige aroma's met dominante witte bloemen, tonen van toast en verse hazelnoten die komen door zijn 14 maanden rijping in Franse eikenvaten. Hij geeft een mooie frisheid in de mond, een mineraliteit omgeven door honingtonen. De wijn is fluweel zacht met een krachtige, volle textuur en een uitzonderlijke lengte.
 
Na het oogsten, uitgevoerd wanneer de druiven volledig rijp zijn, worden de druiven voorzichtig geperst in een pneumatische pers. De most wordt 's nachts overgegoten in eikenvaten waarvan 30% nieuw eiken. De fermentatie begint op natuurlijke wijze met inheemse gist en bacteriën. Na 14 maanden te zijn gerijpt, ondergaat de wijn een fijne filtratie en wordt vervolgens gebotteld door middel van zwaartekracht.
 
Deze Meursault is een blend van twee percelen van 'Clos du Cromin'. Op een van de percelen domineert rode klei terwijl we op het andere perceel zeer steenachtige bodems aantreffen. De leeftijd van de wijnstokken is 50 tot 60 jaar oud. Deze twee percelen liggen in het noordoosten van het dorp Meursault, een van de beroemdste dorpen van de Bourgogne gelegen in het hart van de Côte de Beaune. Het wordt ook wel gezien als de hoofdstad van de grote witte wijnen. 'Clos du Cromin' ligt nabij gelegen van de 1er Cru 'Santenots'. De stenen muren van deze gesloten wijngaard en de Bourgondische oorsprong van de naam 'Cromin', getuigen van de aanwezigheid van steengroeven op deze plaats lang geleden.

Druif
Chardonnay

Herkomst
Bourgogne, Frankrijk

Lekker bij
Kreeft, Kingcrab, tarbot, zeetong a la meuniere, gevogelte of romige risotto

0 sterren op basis van 0 beoordelingen