Palamà Albarossa Salice Salentino 2020

  • Koop 12 voor €7,29 per stuk en bespaar 8,3%

Pure negroamaro. In de neus is hij rijkelijk fruitig met kersen en pruimen, met bloemige tonen van hondsroos en hints van granaatappel. Een zachte wijn, gekenmerkt door sterke hinten van rijp fruit en milde 'zoete' kruidige tonen en in de afdronk een klein bittertje.

Combineren met
Verse kazen van schapenmelk, of met orecchiette met ragù van rollades en bestrooi de orecchiette met Apulische pecorino.

De Negroamaro druif is het paradepaardje van het Italiaanse wijnregio Apulië. De Negroamaro is de basis voor goede rode wijnen. Meestal zijn de Negroamaro wijnen zwart van kleur en hebben in de afdronk, zoals bekend staat voor Italië, een aangenaam zacht bittertje. De smaak kenmerkt zich door gekonfijt fruit en een lichte kruidigheid. Vinicola Palama maakt een prachtig exemplaar van deze lekkere Negroamaro druif.

Vinicola Palama is een klein familiebedrijf dat zich specialiseert in authentieke wijnen uit het oude zuid Italiaanse wijngebied Apulië. De familie Palama maakt al sinds de jaren '30 van de vorige eeuw wijn. Pas in 1990 werd gekozen voor eigen botteling waardoor de kwaliteit van de wijn snel omhoog ging. De huidige eigenaar Michele Palama heeft het stokje overgenomen van zijn vader Nini. Hij en zijn familie staan voor authentieke wijnen die goed en betaalbaar zijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen