Altosur Chardonnay 2018

  • Koop 12 voor €13,71 per stuk en bespaar 8,3%
De wijn heeft een mooie goudgele kleur van goede intensiteit. Intens tropisch fruit: ananas, mango en perzik, met delicate citroenen en minerale hints. De mond vertoont een geconcentreerde en ronde start van een goede balans die leidt tot een frisse en aanhoudende afdronk.
 
De wijngaard ligt bij het Andes gebergte op een hoogte van ongeveer 1200m. De bodems zijn van alluviale oorsprong, losse en sterk doorlatende structuur. Door de wijnstokken speciaal te snoeien en irrigeren verkrijgen ze een evenwichtige wijngaard die druiven van hoge kwaliteit levert. Het oogsten gebeurt helemaal handmatig rond eind februari, begin maart. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur met geselecteerde gist.
 
De Grote Hamersma - 8,5 Geproefd op 18 juli 2020
Gemaakt door Finca Sophenia die onder die naam tekent voor de premiumlijn. Maar op Altosur wordt niet beknibbeld. Wijngaarden op grote hoogte: 1200 meter. Kwaliteit zoekt het ook hogerop. Goede sappige chardonnay met een strakke inzet, vrij van al te tropische flirts. Wel een spatje mango en grapefruit maar vooral mooi citrusrijk en met een frisse bergwind in de afdronk. 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen