Los Valles - Lonko, Chili

Los Valles - Lonko, Chili

Los Valles Wijnen is opgericht in 2016 en is gelegen in het La viñilla-gebied, een bekende wijnbouwzone in de Curicó-vallei. De wijngaard El Lonko profiteert van de maritieme invloed van de Stille Oceaan en wordt omringd door bergen, wat resulteert in een uniek microklimaat voor de productie van druiven. Het bedrijf heeft een oppervlakte van 120 hectare en produceert jaarlijks 2.100.000 kilogram druiven. Los Valles Wijnen exporteert naar verschillende landen, waaronder Brazilië, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ecuador en Nederland. Het bedrijf hanteert een milieuvriendelijke teeltfilosofie en maakt gebruik van de nieuwste technologie en apparatuur. Pablo Montes Spoerer is de wijnmaker en verantwoordelijk voor de hoge kwaliteit van de wijnen.


LOS VALLES WIJNEN BIEDT VIER SOORTEN WIJNEN

Varietals, Reserva, Gran Reserva & Single Vineyard


Varietals-wijn
is afkomstig van 15 jaar oude wijngaarden die getraind zijn op een verticaal trellissysteem. De druiven worden machinaal geoogst van februari tot mei en ondergaan een korte maceratie en traditionele pomping-over en mengen met vloeibare stikstof. De gisting begint met actieve droge gist (Bayanus) en de wijn rijpt gedurende 3-5 maanden op de droesem in roestvrijstalen tanks. Varietals-wijn is helder en heeft fijne tannines, is zacht in de mond en gemakkelijk te drinken.


Reserva-wijn is afkomstig van 20 jaar oude wijngaarden die getraind zijn op een verticaal trellissysteem. De druiven worden met de hand geselecteerd van februari tot mei en ondergaan maceraties van 18 tot 20 dagen, met pre-fermentatieve maceratie en een traditioneel pomping-over systeem. De gisting begint met actieve droge gist (Bayanus) en de wijn rijpt 85% van de tijd gedurende 6 maanden op de droesem in contact met Frans eikenhout en micro-geoxideerd. De overige 15% van de wijn rijpt gedurende 8 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Reserva-wijn heeft een diepe, intense kleur en is uitstekend vanwege zijn aromatische kracht en rijpe tannines, vermengd met rijke fruitsmaken.


Gran Reserva en Single Vineyard
zijn twee wijnen van topkwaliteit. De druiven van beide wijnen zijn afkomstig van 30 jaar oude wijngaarden, getraind op een verticaal trellissysteem, en worden met de hand geselecteerd tijdens de eerste helft van mei. De Gran Reserva en Single Vineyard zijn gemaakt van Carmenere (Colchagua) en Cabernet Sauvignon (Central Valley) en hebben beide een mediterraan klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door een hoge temperatuurvariatie als gevolg van de nabijheid van de Stille Oceaan (80 km) en de Andes Mountain Range (60 km).

De wijnbereiding van de Gran Reserva en Single Vineyard bestaat uit maceratie van 20 tot 25 dagen, met pre-fermentatieve maceratie en een traditioneel pompsysteem. De fermentatie begint met actieve droge gist (Bayanus). Beide wijnen rijpen twaalf maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten. De wijnen hebben een diepe, intense kleur en zijn uitstekend vanwege hun aromatische kracht. Hun tannines zijn delicaat en goed afgerond, geaccentueerd met rijp rood fruit, pruim, chocolade, geroosterde koffiebonen en specerijen tonen.

LONKO WIJNENDoor het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »