Saint Saturnin

  • Geplaatst op
  • Door Maarten
Saint Saturnin

Gelegen op 160 m hoogte aan de voet van de Larzac, strekken de wijngaarden van Saint Saturnin zich uit. De zeer stenige klei-kalkgrond samen met het droge klimaat in de zomer beperken de opbrengst.

Gelegen op 160 m hoogte aan de voet van de Larzac, strekken de wijngaarden van Saint Saturnin zich uit. De zeer stenige klei-kalkgrond samen met het droge klimaat in de zomer beperken de opbrengst. Zowel tijdens de groei als tijdens de oogst worden de druiven met de grootste zorg omringd. Om de wijn vanaf het begin een gunstige start te geven, is het uiterst belangrijk om het kneuzen van de druiven te voorkomen. Dit zou namelijk een vroege fermentatie kunnen veroorzaken.

Iedere druivensoort wordt apart verwerkt en fermentatie gebeurt onder gecontroleerde temperaturen. Door regelmatig te proeven, te analyseren en een zorgvuldige assemblage blijft de kwaliteit van de wijnen behouden. Hij wordt zelfs ieder jaar nog beter.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »