Château du Cèdre Le Cèdre Bio 2016

Levertijd: +/- 5 werkdagen (beperkte voorraad)
  • Koop 12 voor €45,80 per stuk en bespaar 8,3%
De koningin van Château du Cèdre trekt alle aandacht en trekt alle ogen. Zoals altijd. En ze doet geen enkele poging om haar vermogen te verbergen, integendeel. Een exploderend boeket, betoverend in de smaak met rijp fruit, oosterse kruiden en de rijke geur van lelies. Weelde en elegantie domineren de smaak met vloeiende en precieze bewegingen, een stralende frisheid, kanten tannines, nougat en vlierbessen die veel charme toevoegen. Jong en briljant, beloofd op een mooi en lang leven.
 
Een uitstekende vintage 2016. De lente begon met mooie hoger dan gemiddelde temperaturen en vrij droge omstandigheden. Juni was uitzonderlijk zonnig en liet een perfecte bloei toe, terwijl juli en augustus op het juiste moment vol zonneschijn en wat regen waren. De weersomstandigheden in september zorgden voor een bijna perfecte rijping van de druiven.
 
De oogst wordt gesorteerd in de wijngaarden en ontsteelt en geperst bij aankomst in de kelder. 40 dagen maceratie met dagelijks onderdompelen van de schil aan het begin van de fermentatie. Malolactische gisting gebeurt in eikenhouten vaten. De wijn rijpt vervolgens 24 maanden op eikenvaten 80% eiken foudres, 20% eiken barriques van 1 jaar oud.

Druif
Malbec

Lekker bij

Eendenstoofpot, gegrild rundvlees, wildstoofpot, konijn met pruimen en geroosterd gevogelte

Prijzen
9+ Grote Hamersma
0 sterren op basis van 0 beoordelingen