NIUS Verdejo & Sauvignon Blanc 2022

  • Koop 12 voor €8,71 per stuk en bespaar 8,3%

De druiven zijn afkomstig van gemiddeld 30 oude wijngaarden gelegen bij Nava del Rey op 700 meter hoogte. De bodem bestaat uit zand en stenen, afgezet door de Duero rivier aan de oppervlakte. De ondergrond bestaat uit kalk en klei die het nodige vocht vasthoudt waarmee de plant zich voedt tijdens de droge zomermaanden.

De trossen worden ’s nachts geplukt en direct gekoeld naar de bodega vervoerd. Vervolgens weken de schillen met het sap op tank voor de overdracht van smaak en aromastoffen gedurende 12 uur onder gecontroleerde temperatuur van 7-8˚C. De most wordt geperst, waarna de gecontroleerde vergisting in rvs tanks volgt gedurende 18 dagen. Om de wijn van wijn steenzuur te ontdoen, wordt de wijn gekoeld tot -2˚C gedurende 10 dagen, waardoor het zuur in kristallen neerslaat. Voor de afvulling op fles wordt de wijn licht gefiltreerd.

Licht gele kleur met een hint groen. Geur van citrus fruit, grapefruit, limoen, anijs, bloemig, groen gras en mineraal. In de mond smaak van vol fruit, verse kruiden, exotisch, venkel, mint, persistente afdronk met licht bitter en lime. Verdejo met een vrouwelijke touch!

Druif
Verdejo / Sauvignon Blanc

Lekker bij
Gegrilde en gebakken vis, kruidige gerechten, wit vlees, sushi en de Oriëntaalse keuken

0 sterren op basis van 0 beoordelingen