Pratello Nero per Sempre Bio 2019

Levertijd: +/- 5 werkdagen (beperkte voorraad)

Nero per Sempre heeft een diep granaat rode kleur met violette reflecties. In de neus is het een invasie van aroma's van rood rijp fruit en nootmuskaat gevolgd door het gevoel van druiven, bramen en pruimenjam. Alles is schoon, alles is intact en geen enkele geur dringt op onjuiste wijze de mond binnen die eindigt met een aroma van kersen, pure chocolade en rabarber. In de mond heeft het een unieke verrukking, we vinden allereerst de smaak van de druif, dan kersen, bramen, bessen met een lichte arrogantie en een uiteindelijke smaak van zoetheid. Een sterke balans, de integriteit van de vrucht komt mooi naar voren. Zeer lichte en subtiele geur van hout.

De rebo-druiven zijn afkomstig van moraine heuvels nabij het Gardameer, waar zij genieten van een ideale belichting en constante ventilatie die zorgt voor een perfecte rijpheid. Na handmatig oogsten worden de druiven gedroogd gedurende 45 tot 55 dagen. Maceratie duurt 30 dagen. 50% van de wijn wordt daarna overgegoten in eikenhouten vaten van 20hl, waar zij rijpen gedurende 10 tot 12 maanden. Tot slot rust de wijn nog 12 maanden in de fles.

Druif
Rebo

Herkomst
Lombardije, Italië

Lekker bij
Charcuterie, wild, gegrild rundvlees, gestoofd lamsvlees of koteletten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen