Chateau Rochecolombe

  • Geplaatst op
  • Door Maarten
Chateau Rochecolombe

CHATEAU ROCHECOLOMBE is een familiebedrijf. Sinds vier
generaties werken zij met dezelfde passie voor zowel de wijngaard en voor de wijn. De knowhow is doorgegeven van generatie op generatie.



CHATEAU ROCHECOLOMBE is een familiebedrijf. Sinds vier
generaties werken zij met dezelfde passie voor zowel de wijngaard en voor de wij. De knowhow is doorgegeven van generatie op generatie.


 
GESCHIEDENIS

De in “van Oudenaarde” (België) geboren , Robert HERBERIGS is een bekende songwriter en artiest. Deze Belgische schilder, kocht Château Rochecolombe in 1925 als een tweede huis. In die tijd was het pand een grote boomgaard van abrikozenbomen en enkele percelen wijnstokken.


Vlak na de Tweede Wereldoorlog, namen zijn oudste zoon Gilbert met zijn vrouw Genevieve Van de Vyvere, de teugels van het landgoed over, en zij zetten de abrikozenvelden vervolgens om in wijngaarden. De vijftien eerste jaren werd de oogst meegenomen naar de Cooperative Cellar van Bourg Saint Andéol een wijnhuis dat handelde in Châteauneuf du Pape. In de jaren zestig deed hij de gewaagde weddenschap om zijn eigen kelder te creëren voor het maken van  Côtes du Rhône, terwijl in het kanton de belangrijkste productie tafelwijn was.

Hij was veertig jaar lang voorzitter van de Unie van Wijnbouwers van de Côtes du Rhône van het kanton Bourg Saint Andéol en meerdere jaren bestuurslid van het Syndicat Général des Côtes du Rhône in Avignon. Hij zit ook achter de uitbreiding van het Appellation-tijdperk van de Côtes du Rhône en de Côtes du Rhône Villages en de dorp toevoegingen zoals Bourg Saint Andéol. Hij was ook een sterke pleitbezorger voor traditionele werkmethoden.

 

Anno 2019 is het  Roland die gesteund door echtgenote Florence en hun beide kids voortvarend werkt aan de toekomst van dit voorbeeldige domein. Alle wijngaarden worden biologisch gecultiveerd en er wordt ook al nadrukkelijk gekeken naar de overtreffende trap, het werken in biodynamie.

De wijnen zijn kwalitatief zo goed dat zelfs een top wijn maker uit Californië, Axel Schug er op zijn site aandacht aan besteed. Evident is dat deze wijnen, binnen hun categorie, tot de absolute top van de Rhône mogen worden gerekend.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »