Blog - Wijnberichten

Nittardi

  • Geplaatst op
  • Door Maarten
Nittardi

Nittardi ligt in het hart van het Chianti Classico gebied. In de loop der jaren kwam het domein vaak in andere handen tot het in 1982 werd overgenomen door Peter Femfert, uitgever en galerijhouder in Frankfurt en zijn vrouw Stefania Canali, een geschiedkundige uit Venetië.
Stefania en Peter restaureerden Nittardi stap voor stap met zorg en liefde. De wijngaarden werden opnieuw beplant en in 1992 werd de oude ruimte met wijnvaten vervangen door een moderne wijnkelder. Een bekwaam team wijnliefhebbers werd samengesteld met Carlo Ferrini als consultant oenoloog, Antonio Spurio als de technisch directeur en Giorgio Conte als de commercieel directeur. De zoon van Stefania en Peter, Léon Femfert, is sinds begin 2013 volledig bij de wijngaard betrokken.

Sylvain Loichet

  • Geplaatst op
  • Door Maarten
Sylvain Loichet

Vernieuwend jong talent binnen een gevestigde orde

De vers afgestudeerde Sylvain wilde van meet af aan alleen met biologisch geteelde druiven werken, om het terroir van alle verschillende bourgogne appellaties zo goed mogelijk uit te drukken. Hij oogst handmatig en sorteert alleen rijpe druiven, waarbij een perfecte aromatische rijpheid in samenhang met alcohol en zuurgraad de basis vormt voor het maken van een hoge wijn.

Louis de Grenelle

  • Geplaatst op
Louis de Grenelle

De kelders van Louis de Grenelle bevinden zich in het centrum van Saumur, midden in het hart van de Loire. Louis de Grenelle (sinds 1859) is het laatste grote en nog echt onafhankelijke familiebedrijf en is gespecialiseerd in het maken van mousserende wijnen. Het bedrijf combineert oude traditionele produktiemethoden met de moderne manier van produceren. Het echtpaar Flao, zij verantwoordelijk voor de marketing en hij voor de financiele gang van zaken, heeft de dagelijkse leiding. Louis de Grenelle beschikt over twee bijzondere eigen wijngaarden die garant staan voor druiven van een uitzonderlijke kwaliteit.

Herdade do Rocim

  • Geplaatst op
Herdade do Rocim

Het is gevestigd tussen de stadjes Vidigueira en Cuba in de regio Alentejo. Op dit moment bewerken de mensen van Rocim 70 hectare wijngaarden.

Rocim werd in 2000 gekocht door een vermogende liefhebber. Daardoor is er de laatste paar jaar intensief vernieuwd en geinvesteerd in wijngaarden en in de bouw van een architectonisch fraaie nieuwe kelder. Prachtige, rustige locatie waar wijnbouw en wijntoerisme hand in hand gaan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »