Singla

  • Geplaatst op
  • Door Maarten
Singla

Een juweel uit Roussillon.

Laurent de Besombes-Singla is de drijvende kracht achter dit wijndomein gevestigd in het wijndorpje Saint Laurent de le Salanque, aan de kust van de Middellandse zee, vlakbij Perpignan. Dit is ook de laatste wijnregio zuidelijk in Frankrijk direct aan de grens met Spanje. Alhoewel de wijnen van Roussillon in één adem worden genoemd met die van de Languedoc, lijken deze wat meer ‘betimmerd’. Zeker waar het de topkwaliteiten betreft.

Een juweel uit Roussillon.

Laurent de Besombes-Singla is de drijvende kracht achter dit wijndomein gevestigd in het wijndorpje Saint Laurent de le Salanque, aan de kust van de Middellandse zee, vlakbij Perpignan. Dit is ook de laatste wijnregio zuidelijk in Frankrijk direct aan de grens met Spanje. Alhoewel de wijnen van Roussillon in één adem worden genoemd met die van de Languedoc, lijken deze wat meer ‘betimmerd’. Zeker waar het de topkwaliteiten betreft. De beste wijnen bezitten ook een fraai bewaarpotentieel. Domaine Singla, groot 50 hectaren in de l’Agly vallei,  heeft sinds 2006 alle wijngaarden biologisch of bio-dynamisch gecertificeerd. Men produceert ruim tien verschillende rode, witte en rosé wijnen waaronder een indrukwekkend goede zoete Rivesaltes.



Tot niet al te lang geleden was deze regio één grote wijnfabriek. Alles draaide om volume. Eenheidsworst van laag niveau. Maar de laatste decennia is er een ware kwaliteitsrevolutie gaande. Massa werd ingeruild voor precisie. Eenvoud veranderde in perfectie. En niet in de laatste plaats nam het opleidingsniveau toe, de nieuwe wijnmakers worden universitair opgeleid en verrijken hun kennis met bezoeken van ook andere wijnlanden. Zo ook bij de spraakmakende wijnen van Domaine Singla. In totaal maakt men gemiddeld 50.000 flessen per jaar en daalde de opbrengst per hectare van bijna 80 hectoliter in het verleden naar iets meer dan 20 hectoliter nu. Kwaliteit is hier king!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »