NIUS Brutal 2021

In de neus expressief rood fruit, kruidig, laurier, pepertje, licht gerookt hout. De smaak is vol donkerrood rijp fruit, sappig, kruidig, structuur, getoast hout, grafiet, rijpe tannine en pepertje in de afdronk.

De druiven zijn afkomstig van verschillende percelen met een gemiddelde leeftijd van 35-40 jaar gelegen aan de oostkant van La Mancha op 600-800 meter hoogte. De stokken staan aangeplant als bushvines op een bodem van zand, kalk en kiezel.

Het warme en droge landklimaat met weinig neerslag vanaf eind april t/m september verkleint het risico op schimmel en ziektes. Door de droogte staan de planten ver uit elkaar waardoor de opbrengst is gelimiteerd tot 25hl/ha.

Na het ontstelen ondergaan de gekneusde druiven een gekoelde inweking van twee dagen. Vervolgens vergist de most in 14-18 dagen op roestvrijstaal. Na de vergisting rijpt een deel van de wijn voor vier maanden op 3e jaars Frans eiken vaten, de rest van de wijn op roestvrijstaal. Na die rijping worden de wijnen geblend en na een lichte filtratie afgevuld op fles.

Druif
100% Tempranillo

Herkomst
Spanje

Lekker bij

Gegrilde groenten, vleesgerechten, stoofgerechten, belegen kazen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen