Pellegrino Marsala Fine - semi secco

Pellegrino Marsala is een voortreffelijke versterkte wijn die voortkomt uit het befaamde wijnhuis Pellegrino. Dit gerenommeerde merk is al sinds 1880 actief in het produceren van hoogwaardige wijnen op het prachtige Sicilië, en staat bekend om zijn toewijding aan traditie, innovatie en voortreffelijkheid.

Marsala is een wijn die exclusief wordt vervaardigd in de regio Marsala, gelegen aan de westkust van Sicilië. De gebruikte druiven groeien in de wijngaarden rondom de stad Marsala, waar het warme klimaat en de mineraalrijke bodem optimale omstandigheden bieden voor het telen van druiven van topkwaliteit.

De voornaamste druivensoorten die worden ingezet voor de productie van Marsala zijn Grillo, Catarratto en Inzolia. Deze druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst op het hoogtepunt van hun rijpheid, om ervoor te zorgen dat enkel het beste fruit wordt gebruikt bij de bereiding van deze wijn.

Marsala vertoont een rijke amberkleur en een complex aroma waarin tonen van gedroogd fruit, geroosterde noten en karamel harmonieus samenkomen. In de mond onthult de wijn zich als vol en gebalanceerd, met een lang aanhoudende afdronk die blijft hangen op de tong.

Een opmerkelijk kenmerk van Pellegrino Marsala is het rijpingsproces. Na de fermentatie ondergaat de wijn een rijping in eikenhouten vaten, waarbij hij gedurende minstens één jaar zijn karakteristieke smaak ontwikkelt. Sommige van de vaten die hiervoor worden gebruikt, hebben een respectabele leeftijd van meer dan een eeuw!

Suggesties voor combinaties
Al met al is Pellegrino Marsala een verrukkelijke en veelzijdige wijn die op zichzelf genoten kan worden of in combinatie met een gevarieerd scala aan gerechten. Of je nu op zoek bent naar een dessertwijn of een aanvulling op je favoriete kaas- of vleesplank, deze wijn zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen