San Salvatore Elea IGP Paestum Greco Bio 2022

  • Koop 12 voor €35,72 per stuk en bespaar 8,3%

De kleur is briljant, goudgeel, het beweegt zich in het glas en toont een mooie structuur en consistentie. Complex, verfijnd en gestructureerd. Dit is een wijn die het concept van de Middellandse Zee volledig uitdrukt. In het glas is het meteen intens, je kunt geuren waarnemen van verbrande mediterrane struikgewas en olijfbomen, die doet denken aan tonen van vuursteen. Het rijke en intense boeket geeft geuren vrij van honing en gedroogde abrikoos. Door de geur de herinnering oproepen aan een hete zomerdag langs onze kust van Cilento. In de smaak elegant en doordringend, die de mond binnendringt met een nauwkeurig expressief vermogen. Weelderig, fris, balsamico, dynamisch en aanhoudend. Opwindende en aanhoudende afdronk. De afdronk is uiterst aangenaam, vitaal en aanhoudend: met een belangrijke structuur, bijna net zo belangrijk als een rode wijn.

Elea is een toewijding, een eerbetoon aan Cilento en zijn duizendjarige geschiedenis. Hyele, bakermat van eerst de Eleatische school van Parmenides en daarna van Zeno. Een elegant, gestructureerd, intens en meditatief wit, zoals het terroir dat het heeft voortgebracht. Gisting voor 90% in stalen tanks en de resterende 10% in Franse eikenhouten barriques van de eerste passage. Veertien maanden gerijpt in staal bij zeer lage temperatuur. Rijping in glas gedurende zes maanden. 100% Greco. Iets anders kon het niet zijn!

Druif: Greco 100%

Aanbevolen combinaties
Begeleidt hoofdgerechten van wit vlees, speenvarken met honing, gebakken konijn. Medium gekruide kazen en fluweelzachte soepen. Probeer het eens op een Pestana buffelmozzarella of op groenterisotto's.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen