Château du Cèdre GC Bio 2015

Levertijd: +/- 5 werkdagen (beperkte voorraad)
  • Koop 12 voor €109,99 per stuk en bespaar 8,3%
GC, de koning van Château du Cèdre, vraagt ​​zoals altijd om geduld. In het begin zwijgt hij, slechts een paar donkere aroma's ontsnappen uit het glas. Dan rijzen zwarte bessen, kersen, cacao en viooltjes uit de wijn en vermengen zich met een gevoel van frisheid. De plotselinge intensiteit en rijkdom van het boeket laten ons weten dat we meer kunnen verwachten. Wees geduldig en voorbereid, aangezien de tijd dit boeket met zekerheid zal openen. De smaak is krachtig en rijk, ondersteund door frisheid en een echte tanninestructuur. Aanwezig, compact en jong, het draagt ​​al de belofte van een lang leven en voldoening in zich, terwijl kruiden, groene peper en een citroenschil de lange afdronk begeleiden. Een geweldige wijn, wijs en compleet, die jarenlang tot uw beschikking zal staan.
 
Een uitstekende vintage 2015. De lente begon met mooie hoger dan gemiddelde temperaturen en vrij droge omstandigheden. Juni was uitzonderlijk zonnig en liet een perfecte bloei toe, terwijl juli en augustus op het juiste moment vol zonneschijn en wat regen waren. De weersomstandigheden in september zorgden voor een bijna perfecte rijping van de druiven.

Druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. De oogst wordt volledig ontsteelt. 40 dagen fermentatie en maceratie in eikenhouten vaten van 500 liter, met regelmatig onderdompelen van de hoed (schillen) aan het begin van de fermentatie voor extractie van kleur en tannines. Vervolgens wordt de malolactische gisting gevolgd door 24 maanden rijping in dezelfde eikenhouten vaten.


Druif
Malbec

Lekker bij
Gegrild rundvlees, hertenstoofpot, gebakken foie gras en wilde eendenborst
0 sterren op basis van 0 beoordelingen