Domaine Michaud Rosé Gris des Faitiaux 2020

  • Koop 12 voor €8,21 per stuk en bespaar 8,3%

Mooie droge Rosé gemaakt van Pinot Gris, Pinot Noir & Cot. Veel fruitaroma’s van aalbes, aardbei en meer rood fruit. In de smaak licht pittig en peperig. Gaat fantastisch bij vleeswaren of gegrild vlees.


Over Domaine Michaud

In het Hart van de Loire Vallei is ligt Domaine Michaud op de Rechteroever van de Noyers Sur Cher. Domaine Michaud is een wijnbedrijf die al 3 generaties met respect en tradities voorleeft. Hun Motto: “ Het streven naar kwaliteit door de expressie van ons Terroir.

De wijnen van Domaine Michaud worden nu gemaakt door Thierry Michaud (3e Generatie). Observeren en respecteren om te produceren, Dat is de inzet van Thierry Michaud om elk jaar prachtige wijnen te maken.

Thierry produceert 3 verschillende appellations, Touraine Chenonceaux, Touraine & Cremant de Loire op de 23 hectare die hij bezit die geplant zijn op heuvels op het zuiden. De bodems zijn van 2 soorten die elke zijn karakter hebben.

  • De korrelige, arme en ondiepe ondergrond van zandklei produceert fruitige wijnen die jong worden gedronken.
  • Het steenachtige zand dat rijk is aan vuursteen & mergel produceert gestructureerde wijnen die kunnen rijpen. Een voorbeeld is de Domaine Michaud Sauvignon Eclat de Silex die gemaakt wordt van 45 jaar oude stokken.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen