Domaine Michaud Touraine Sauvignon Blanc 2021

Geel van kleur met groene reflecties. Typisch Touraine Sauvignon Blanc. In de neus krachtige tonen van citrus en roze grapefruit. In de smaak ruim en royaal mondgevoel met een rijpe afdronk van peer en witte bloemen. Een geweldige klassieker.

 

Over Domaine Michaud

In het Hart van de Loire Vallei is ligt Domaine Michaud op de Rechteroever van de Noyers Sur Cher. Domaine Michaud is een wijnbedrijf die al 3 generaties met respect en tradities voorleeft. Hun Motto: “ Het streven naar kwaliteit door de expressie van ons Terroir.

De wijnen van Domaine Michaud worden nu gemaakt door Thierry Michaud (3e Generatie). Observeren en respecteren om te produceren, Dat is de inzet van Thierry Michaud om elk jaar prachtige wijnen te maken.

Thierry produceert 3 verschillende appellations, Touraine Chenonceaux, Touraine & Cremant de Loire op de 23 hectare die hij bezit die geplant zijn op heuvels op het zuiden. De bodems zijn van 2 soorten die elke zijn karakter hebben.

  • De korrelige, arme en ondiepe ondergrond van zandklei produceert fruitige wijnen die jong worden gedronken.
  • Het steenachtige zand dat rijk is aan vuursteen & mergel produceert gestructureerde wijnen die kunnen rijpen. Een voorbeeld is de Domaine Michaud Sauvignon Eclat de Silex die gemaakt wordt van 45 jaar oude stokken.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen