Domaine Michaud Touraine Sauvignon Blanc 2021

  • Koop 12 voor €8,21 per stuk en bespaar 8,3%

Geel van kleur met groene reflecties. Typisch Touraine Sauvignon Blanc. In de neus krachtige tonen van citrus en roze grapefruit. In de smaak ruim en royaal mondgevoel met een rijpe afdronk van peer en witte bloemen. Een geweldige klassieker.

Mechanische oogst, pelliculaire maceratie van een deel van de oogst, vervolgens pneumatische persing. Statisch bezinken gedurende 48 uur. Alcoholische gisting bij lage temperatuur (19°-20°) gedurende 2 tot 3 weken. Rijping in vaten op fijne droesem tot februari-maart, geen malolactische gisting. Blending van de cuvées, vervolgens filtratie en botteling op het Domaine (1e botteling half februari)

Lekker bij
Als aperitief, vis en schaaldieren

 

Over Domaine Michaud

In het Hart van de Loire Vallei is ligt Domaine Michaud op de Rechteroever van de Noyers Sur Cher. Domaine Michaud is een wijnbedrijf die al 3 generaties met respect en tradities voorleeft. Hun Motto: “ Het streven naar kwaliteit door de expressie van ons Terroir.

De wijnen van Domaine Michaud worden nu gemaakt door Thierry Michaud (3e Generatie). Observeren en respecteren om te produceren, Dat is de inzet van Thierry Michaud om elk jaar prachtige wijnen te maken.

Thierry produceert 3 verschillende appellations, Touraine Chenonceaux, Touraine & Cremant de Loire op de 23 hectare die hij bezit die geplant zijn op heuvels op het zuiden. De bodems zijn van 2 soorten die elke zijn karakter hebben.

  • De korrelige, arme en ondiepe ondergrond van zandklei produceert fruitige wijnen die jong worden gedronken.
  • Het steenachtige zand dat rijk is aan vuursteen & mergel produceert gestructureerde wijnen die kunnen rijpen. Een voorbeeld is de Domaine Michaud Sauvignon Eclat de Silex die gemaakt wordt van 45 jaar oude stokken.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen