Weingut Becker Landgraf J2 Gau-Odernheimer Spätburgunder 2021

  • Koop 12 voor €13,71 per stuk en bespaar 8,3%

Een elegante Spätburgunder, met een lichte minerale toets. Aroma's van vanille, kers en fruitige rode bessen. Delicaat zijn de kruidige tonen die met veel levendigheid en een goede afdronk gepaard gaan. Het hout is subtiel geïntegreerd. De wijn imponeert met kracht en aanwezigheid op de tong, maar blijft elegant en verfijnd in de afdronk. Ongefilterd in deze klasse één van de allermooiste Spätburgunders van Duitsland.

Druif
Spätburgunder

Herkomst

Rijnhessen | Gau Odernheim | Petersberg

Vinificatie: 100% barrique

De volledig rijpe druiven worden in meerdere passen met de hand geoogst. Daarna volgt een maceratie  van 12 uur. De gisting vindt spontaan plaats op het beslag, met een daaropvolgende rusttijd van 4-6 weken na de gisting. De wijn blijft ongeklaard en rijpt 30% in nieuwe barriques, 30% in barriques voor tweede gebruik en de rest in barriques voor derde en vierde gebruik. Na 15-18 maanden wordt hij ongefilterd afgevuld in deze klasse één van de allermooiste Spätburgunders van Duitsland. 

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Gratis bezorgd v.a. 6 flessen in Oldenzaal en omstreken
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
  • Per fles te bestellen

 

Over Becker Landgraf
Het wijnhuis Becker Landgraf bevindt zich in het hart van Rheinhessen. Zacht glooiende heuvels waarop de wijnstok goed groeit. Julia Becker & Johannes Landgraf zijn gepassioneerde wijnmakers met de juiste visie. Al hun wijnen worden via de natuurlijke wijnbouw geproduceerd.

J2 staat voor de kracht van dubbele passie en het samenspel van wederzijdse inspiratie. Julia & Johannes hebben het geluk om een filosofie samen te delen. Samen staan ze sterk en delen de verantwoordelijkheid voor het produceren van prachtige kwaliteitswijnen.

Na haar afstuderen in 2003 nam Julia het wijnbedrijf van haar ouders over. Toen ze in 2005 trouwde met Johannes hebben ze de keuze gemaakt om de naam van het bedrijf te veranderen in Becker Landgraf – J2 (wat natuurlijk staat voor Julia & Johannes). Sinds 2006 leidt ze dus samen met Johannes dit prachtige bedrijf in de Rheinhessen.

Johannes die in 1995 afgestudeerd is als wijnbouwtechnicus sloot zich aan bij de wijnmakerij van zijn ouders, Weingut Landgraf in Saulheim. Hier was hij in de eerste plaats verantwoordelijk voor de wijnen. Nadat hij met Julia is getrouwd heeft hij het ouderlijk bedrijf verlaten en is zich voor 100% gaan richten op de wijnbouw en vinificatie van Weingut Becker Landgraf.

Weingut Becker Landgraf is aangesloten bij de gezamenlijke groep voor jonge wijnmakers. ‘Message in a Bottle’.

Wij zijn trots dat wij Becker Landgraf rechtstreeks importeren uit Duitsland. Kom gauw kennis maken met deze wijnen!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen