Brigaldara Valpolicella Ripasso Superiore 2020

  • Koop 12 voor €21,05 per stuk en bespaar 8,3%

De wijn krijgt ook nieuwe aroma's van het contact met de gedroogde druiven en deze veranderen het karakter. De wijn is goed gestructureerd met een goed evenwicht in de smaak. In de geur heeft het lichte aroma's van rijp en gedroogd fruit, die tijdens het rijpingsproces evolueren om de wijn complexiteit te geven.

 

Druivensoort

40% corvina, 30% corvinone, 20% rondinella en 10% andere druivenrassen
Smaakprofiel Fruitig met 'body' en lichte vatrijping
Lekker bij Spicy Oosters, rood vlees, harde kaas, nagel- en komijnekaas, wild
   
Regio Veneto
Herkomstbenaming D.O.C. Valpolicella Superiore Ripasso
Land Italy
Productiemethode Duurzaam

 

Over Brigaldara

De naam Brigaldara verscheen voor het eerst in een akte van 1260. De familie Cesari kochten het huis en de grond in 1929, de teelt van wijnstokken en olijfbomen werd afgewisseld met boomgaarden en granen. Vanaf 1979 richt men zich volledig op de wijnbouw, eerst druiven verkopen en vanaf 1991 zelf wijn maken.

Wij vroegen Stefano waarom de Ripasso als enige een afwijkend etiket heeft, want deze is werkelijk geweldig! Hij antwoordde: elke Ripasso is een gemiste kans voor de verkoop van een Amarone! Dus een ander etiket. Met de komst van jaargang 2014 heeft hij dit losgelaten en zijn hoofd gebogen voor de eenheid, de Ripasso kreeg hiermee t zelfde etiket als de hele serie.

Inmiddels krijgt zijn Amarone met enige regelmaat 3 glaasjes in de Gambero Rosso, ook weer in 2015! De Riserva wordt pas sinds een aantal jaren gemaakt, als je deze uit 2007 geproefd hebt, dan kun je niet meer terug, zo'n extreme lengte en diepte in een wijn zie je zelden.

Na de 2007 en de 2009 komt er voorlopig geen Riserva, misschien 2012 maar die mag pas over 2 jaar het licht zien.

 

De Grote Hamersma

'Volle bak Ripasso. Legt u de vijgen, dadels, krenten, rozijnen, bittere chocola met nootjes daar maar neer. Dan leg ik er nog wat kersen op sap, gewelde pruimen en speculaaskruiden naast. Is volgens het achteretiket de perfecte begeleider van rood vlees en kaas.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen