Château du Cèdre Malbec Vintage 2016 - 0,5L

Levertijd: +/- 5 werkdagen (beperkte voorraad)
  • Koop 12 voor €26,55 per stuk en bespaar 8,3%
Deze Malbec Vintage lijkt op een naaste neef van Vintage Port, maar dan met minder alcohol (16% vol) en restsuiker (100 gr per liter). Het heeft een zeer fruitige en complexe geur van bramen, cassis met hints van viooltjes, kruiden en cacao. Zacht en fluweel in de mond, met een lange en frisse afdronk. Correct bewaard, kan deze cuvée de volgende 10 jaar worden bewaard. 
 
2016 was een droom jaar. Iets wat de laatste jaren zeldzaam is geworden. De lente begon koel en nat en veranderde plotseling van gedachten net voor de bloei van de wijnstokken, met meer zon en aangename temperaturen. Deze ideale weersomstandigheden duurden tot de herfst, alleen onderbroken door enkele heilzame regenval in juli en augustus, terwijl de mooie septembermaand ervoor zorgde dat de druiven volledig tot rijpheid kwamen. Deze volledig "stressvrije" oogst begon op woensdag 5 oktober 2016.
 
De druiven voor deze cuvée worden laat geplukt. Neutrale alcohol wordt toegevoegd voordat de alcoholische gisting is voltooid zodat de natuurlijke suikers behouden worden. De wijn rijpt een jaar in gebruikte eikenhouten vaten van 500 liter.

Druif

Malbec

Lekker bij

Foie gras, blauwe kaas en chocolade desserts
0 sterren op basis van 0 beoordelingen