Château Vessière - Le Mas de Vessière Rosé Bio 2022

  • Koop 12 voor €9,12 per stuk en bespaar 8,3%

Deze rosé biedt zowel de persoonlijkheid van grenache als het karakter van cinsault. De geoogste druiven worden koudgeperst en alleen de eerste sappen worden gebruikt om deze traditionele vintage te produceren. Mas de Vessière Rosé heeft een bleek roze kleur. In de geur is de wijn aromatisch, fruitig met tonen van aardbeien en frambozen. In de mond is het een frisse wijn, delicaat maar ook zacht met een pittige ondertoon. Een lichte wijn, licht mineraal met een goede intensiteit en een aanhoudende afdronk.

Herkomst
Languedoc, Frankrijk

Druif
80% Grenache / 20% Cinsault

Lekker bij

Aperitief, charcuterie, rijke salades en vegetarische gerechten


Over Château Vessière
Château Vessière, een familiedomein, ligt in het hart van de Costières de Nîmes in het uiterste Zuiden van de Rhônevallei. Het Château heeft 65 hectare wijngaard in bezit. Gelegen aan de poorten van de Camargue, geniet het landgoed van een uitzonderlijk terroir en klimaat. Dit prachtige pand behoorde toe aan Mademoiselle Lucie de Vessière, die de vrouw van Teulon werd. Het landgoed is sindsdien van generatie op generatie doorgegeven.
 
In 1975 nam Philippe Teulon de leiding over na zijn studie oenologie aan de Faculteit Wetenschappen van Montpellier. De eerste botteling vond plaats in 1978 maar de wijn werd alleen privé geconsumeerd. Het was wachten tot 1979, dat de wijn in Frankrijk en in het buitenland op de markt werd gebracht.
 
Philippe kon zijn passie doorgeven aan zijn zoon Vincent, die op zijn beurt oenologie ging studeren in Montpellier en daarna deze studie in praktijk bracht in Napa Valley, Californië.
 
Sinds 2007 zetten Vincent en zijn vrouw Lucie de familiegeschiedenis voort. Samen hebben ze nieuwe werktechnieken ontwikkeld; enerzijds door het domein om te zetten naar biologisch en later biodynamisch en anderzijds door de commerciële activiteiten van het bedrijf op zich te nemen. Momenteel woont het echtpaar met hun twee kinderen op het Château om het gezinsleven en het veeleisende werk te kunnen combineren.
 
Philippe is nog dagelijks aanwezig op het landgoed en werkt nauw samen met Vincent aan het ontwikkelen van fijne en elegante biologische wijnen, waarvoor ze elk jaar talloze onderscheidingen ontvangen.


0 sterren op basis van 0 beoordelingen