Weingut Horvath Blauer Zweigelt Gols Reserve 2019

  • Koop 12 voor €21,05 per stuk en bespaar 8,3%

Donker robijnrode kleur, aroma's van bramen, pruimen, kersen, kruidnagel, zoethout. Rokerige, geroosterde tonen. In de smaak een goede balans van donker fruit en zachte tannines. De afdronk is zeer elegant met een groot potentieel. 

Middenin het wijnbouwgebied Neusiedlersee ligt het plaatsje Gols, bekend om de uitstekende klimatologische omstandigheden om de beste rode wijn en witte wijn te verbouwen is Weingut Horvath al generaties lang thuis.

Op zeer verschillende bodems zoals löss, zwarte aarde en zandgronden in de onmiddellijke nabijheid van het Neusiedlermeer en het nationale park komen hier bijzonder gevarieerde wijnen vandaan.

Günter Horvath nam het bedrijf van zijn ouders in 1992 over en verlegde de focus volledig naar de productie van kwaliteitswijnen.

Goldberg - lichte helling naar het noordoosten. De humusrijke bovengrond bestaat uit zand-leemachtig materiaal met een hoog grof gehalte. Het bronmateriaal voor deze bodem zijn ongeveer 600.000 jaar oude Donau-sedimenten, die worden gekenmerkt door een afwisselende laag kalkvrij zand en kalkhoudende grindlagen. De verwering en nieuwe vorming van ijzeroxiden veroorzaken de roodbruine kleur.

Leeftijd van de wijnstokken: 20 jaar
Vinificatie: gefermenteerd in tanks bij 28° - 34°, maceratietijd van 30 dagen
Uitbreiding: 20 maanden Frans Eikenhouten vat

Award: Wijn uit Oostenrijk SALONS WINNAAR

Respect voor de natuur, zorgvuldige bediening, nauwkeurigheid en veel kennis en ervaring voor generaties is er garantie voor een constante hoge kwaliteit. Vol van karakter, getekend door het terroir, van de hoogste kwaliteit en met een persoonlijk tintje, de vinificatie van de wijnen worden weerspiegeld in het gehele assortiment.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen