Azienda Agricola San Salvatore

Op een hoogte van 500 / 600 meter boven de zeespiegel liggen de bergwijngaarden van San Salvatore. Een magische en ongerepte plek, hard en primitief. Hier is het vaak de natuur die de belangrijkste beslissingen neemt en in de winter ontmoet het de harde kou van de sneeuw. Een echte agrarische uitdaging die keer op keer verbaast met kostbare, aromatische druiven en levert buitengewone wijnen op.

Cannito, aan de voet van de berg Calpazio. Het zonlicht verzacht de tannines tot ze perfect zijn. Als de lucht helder is, kun je Capri zien. Beschermd tegen de elementen groeien de wijnstokken op een laag klei terwijl de zeebries omhoog gaat om mineraliteit te verlenen. Zonder deze zouden de wijnen van San Salvatore niet zijn wat ze zijn.

Na een reis die begint vanaf de zee en de wijngaarden van Paestum, of vanuit de bergen van Stio, is het in de moderne kelder in Giungano dat de tijd van de wijn het tempo bepaalt. Wacht tot de noten op één lijn liggen, de melodie werkt en laat het land zichzelf uitdrukken.

De wijngaarden
Alle producten drukken het terroir uit waarin ze zijn gemaakt, ze vertellen het jaar na jaar. 160 hectare verdeeld over wijngaarden, boomgaarden, olijfboomgaarden, bossen en buffelboerderijen. Een reis die begint bij de zee en de tempels van Paestum, verder gaat op de heuvels van Giungano en eindigt op de bergen van Stio.